Kosmetykowe fakty

Dodane: 27-02-2017 07:15
Kosmetykowe fakty olejki arganowe

Przechowywanie kosmetyków naturalnych

Najważniejszą zaletą kosmetyków naturalnych jest fakt, że zostały one wyprodukowane z naturalnych składników. Dlatego mogą być stosowane przez osoby w każdym wieku, nawet te, które posiadają bardzo wrażliwą skórę i muszą dbać o jej stałe odżywanie i nawilżanie.

Wobec tego kosmetyki naturalne powinny być stosowane zgodnie ze swoim przeznaczeniem, a czasami trzeba będzie przygotowywać z nich odpowiednie preparaty, które będą nakładane na skórę twarzy i całego ciała. Zdarza się także, że kosmetyki naturalne muszą być specjalnie przechowywane, na przykład w bardziej chłodnych czy zaciemnionych miejscach, ponieważ są one bardziej podatne na złe warunki przechowywania. Mogą wówczas stracić swoje dobre właściwości. Jednak dobrze przechowywane kosmetyki naturalne mogą być używane przez długi czas.


Zamawianie kosmetyków naturalnych

Produkcja kosmetyków naturalnych opiera się na wykorzystaniu naturalnych składników służących do wytworzenia tego rodzaju kosmetyków według przyjętej receptury. Dlatego kosmetyki naturalne posiadają bardzo wiele walorów. Są one delikatne dla skóry i świetnie ją regenerują, a poza tym potrafią pięknie pachnieć dzięki temu, że zostały wytworzone w ściśle określony sposób. Wbrew pozorom kupno kosmetyków naturalnych jest bardzo proste.

Można je spotkać w odpowiednich sklepach kosmetycznych i zamawiać przez internet. Kosmetyki naturalne mogą być także rozprowadzane w salonach kosmetycznych i fryzjerskich, a dzięki temu trafiać do sporej grupy klientów. Najbardziej obeznani klienci mogą zamawiać różne kosmetyki naturalne pochodzące z najbardziej odległych części świata i często z nich korzystać.


Olej monoi-tiare. Wikipedia

Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

W przemyśle kosmetycznym polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna. Do oleju monoi-tiare dodawany jest również często olejek eteryczny (waniliowy, ylangowy lub z drzewa sandałowego).

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_monoi-tiare



© 2019 http://skup-nieruchomosci.warszawa.pl/